kom zaterdag 24 februari 2024 je wollen kleding repareren met Woolfiller - vrije inloop tussen 14 - 17 uur

garment is weer open!

logo garment | curation + care

Ik ben héél blij om je officieel te laten weten dat garment weer open is!
De naam en de huisstijl zijn hetzelfde gebleven, de g van garment ook, alleen het concept is aangepast. En het logo, zoals je hierboven kunt zien.

Ik had een paar maanden nodig om bij te komen en te bedenken wat ik precies wilde met garment. Soms is het even goed om stil te staan en te luisteren naar wat zich binnen in je afspeelt. Ik kwam tot de conclusie dat het anders moest; ik wilde meer aandacht, meer zorg, meer duurzaamheid, meer naar binnen, kortom meer (levens)kwaliteit. Voor mezelf maar ook voor anderen.

c u r a t i o n + c a r e
Zo kwam ik op het concept voor curation + care. Door nóg scherper te selecteren, te filteren en te kiezen – te cureren – presenteer ik een kleine maar sterke kleding- en accessoirecollectie. Ik verkoop alleen waar ik 100% achter sta. Dat geldt voor de pre-loved collectie, maar ook voor de nieuwe kleding – ja die hebben we nu ook! – en de accessoires.

garments
De pre-loved collectie is kleiner maar fijner: het kunnen designerstukken zijn, kwaliteitsitems en soms ook vintage of fast fashion. In ieder geval is het eigentijds en je ziet er als het goed is ‘mijn hand’ in. In het nieuwe concept is helaas geen plaats meer voor het inbrengen van kleding. Toch vind je bij garment elke week nieuwe items.
Ik besteed aandacht aan elk stuk zodat het in optimale conditie verkeert. Alles wordt met liefde gewassen, gestreken, nagekeken, gestoomd en indien nodig gerepareerd. Let’s care!

Als je zelf ook meer zorg en aandacht aan je kleding en je spullen wil geven, is het een goed idee om ze te repareren. We verkopen verschillende kits om je kleding en servies te herstellen en zelfs mooier te maken. We gaan ook workshops geven waarin repareren en hergebruik centraal staat. Heb je een idee of wil je zelf een workshop verzorgen, laat het me weten.

things
Onze ‘things’, de accessoires en verzorgingsproducten, zijn sustainable en fair gemaakt en komen meestal uit Nederland of Europa. Duurzaam in de zin van lang meegaan vind ik ook superbelangrijk. Kwaliteit rules!
Je vindt bij garment nog steeds de vertrouwde, verantwoorde merken als Collégien, tinne + mia, Zokk’n, Bubble Buddy, Werfzeep, The nude label, We Love The Planet, nolda vrielink jewelry en Baggu.

readings
Behalve care voor kleding vind ik het heel belangrijk om ook aandacht te hebben voor het innerlijk: selfcare. Daarom geef ik bij garment nu ook energy readings. Ik heb hiervoor een vierjarige opleiding gedaan en ben heel blij om deze kennis en kunde nu toe te gaan passen. Ik kijk er erg naar uit.
Je leest hier wat een reading is en je kunt tegen gereduceerd tarief een eerste reading krijgen!

Ik heb de afgelopen tijd proefgedraaid met het nieuwe concept en verschillende openingstijden uitgeprobeerd. Hier zie je het resultaat. Ik heb heel veel zin om weer te beginnen en iedereen te verwelkomen in de winkel.

tot snel!
x Natasja

verder lezen